Home » Behandelingen » Hoe verzorg je de huid in de winter?

Hoe verzorg je de huid in de winter?

Gepubliceerd op 16 januari 2019 om 22:07

Het lijkt erop dat de winter dan toch echt is begonnen. De grote temperatuursverschillen tussen binnen en buiten, de wind en de kachel hebben grote invloed op de huid. Het is dan ook heel belangrijk ook nu je huid goed te verzorgen en te beschermen.

  • Temperatuursverschillen zorgen voor vaatvernauwing en uitzetting van de bloedvaten. Dit kan rode vlekken en schilferige huid veroorzaken en ook couperose verergeren.
    In de winkel kunnen wij u goed adviseren om de juiste producten te gebruiken om de huid goed voor te bereiden op deze temperatuurschommelingen.
  • Ook de huid rondom de ogen verdient extra aandacht. Deze huid bevat heel weinig talgkliertjes, waardoor hier eerder rimpeltjes ontstaan. Gebruik daarom altijd een goede oogcreme.
  • In de winterperiode ziet de huid er sneller valer uit. Gebruik daarom 1 a 2 keer per week een peeling of maak een afspraak in onze schoonheidssalon voor een goede diepte reiniging. Hierdoor worden de dode huidcellen verwijdert en ziet de huid er weer fris en stralend uit!
  • Ga je op wintersport vergeet dan niet een product voor het gezicht te gebruiken met UV-bescherming. Door de weerkaatsing van de zon op de witte sneeuw neemt de UV-straling met 25 % toe.
  • In de winter zijn de zweet-en talgklieren ook minder actief. Ook voor een vette of acne huid is het erg belangrijk om de huid goed te hydrateren.

 »

Reactie plaatsen

Reacties

Astrid Zwol
3 jaar geleden

Toppers het ziet er geweldig uit!